طرز تهیه غذا با کبک

طرز تهیه چند نوع غذا با کبک

کبک پلو

مواد لازم :

برنج : ۱۰۰۰ گرم
گوشت کبک: ۳عدد
پوست نارنج: ۳فنجان
زیره : ۲ قاشق سوپخوری
زعفران : ۱ قاشق مرباخوری
روغن : ۲۰۰ گرم

طرز تهیه :

این پلو در گذشته که کبک فراوانتر بود از پلوهای متداول بود ولی امروزه بعلت عدم دسترسی به کبک کمتر تهیه میشود ولی چون پلوی بسیار مطبوعی است طرز تهیه آن ارائه می گردد.

برنج را خیس کرده و کبک را خشک پر میکنیم ( یعنی پرهای آنرا بدون آنکه در آبجوش بزنیم میکشیم ) مو های ریز آنرا میسوزانیم و به دقت میشوئیم. با ۲ تا ۳ لیوان آب و کمی نمک و یکی دو عدد پیاز خرد کرده میگذاریم بپزد باید بعد از پختن در حدود یک لیوان آب بیشتر نداشته باشد بعد آنرا قطعه قطعه کرده استخوانهای درشت آنرا میگریم, خلال تلخی گرفته را با یک لیوان شکر و یک لیوان آب چند جوش میدهیم تا مغز خلال شیرین شود بعد آنرا از شربت خارج مینمائیم زعفران را در کمی آب جوش حل مینمائیم زیره را هم تمیز کرده بعد برنج را آبکش میکنیم ، مانند چلوی ساده و خلال و زیره را روی برنج میگذاریم نصف زعفران را با ۳ تا ۴ قاشق روغن مخلوط با آب کبک می کنیم وقتی عرق برنج را گرفتیم روی برنج میدهیم و پلو را در فر یا روی آتش دم میکنیم در صورت طبخ در فر حرارت ۳۵۰ درجه بمدت یکساعت تا یکساعت و نیم است موقع کشیدن پلو دو کفگیر از برنج را با بقیه زعفران مخلوط کرده قطعات کبک را خارج مینمائیم پلو را در دیگ مخلوط میکنیم و در دیس میکشیم و قطعات کبک را روی آن قرار میدهیم با برنج زعفرانی روی آنرا میپوشانیم و بعد کمی روغن داغ کرده روی دیس میدهیم .
در صورت رعایت مقادیر مواد اولیه این غذا برای ۶ تا ۸ نفر کافیست

کباب تکه ای کبک

مواد لازم :

گوشت کبک : ۱۲۰۰ گرم
آب لیموترش : ۲٫۵ فنجان
پیاز خام خلال شده : ۳ عدد
روغن زیتون :۰٫۵فنجان
کرفس خرد شده :به میزان لازم
جعفری شاخه ای: قدری
نمک و فلفل : قدری

طرز تهیه :

کبک یکی از پرندگانی است که دارای گوشت لطیف و بسیار نرم است و بهترین خوراک آن بطریق کباب است ،پرهای کبک را بدقت میگیریم و پرهای ریز باقیمانده را بدقت می سوزانیم ، بعد آنرا بدقت می شوئیم و خشک می کنیم و گوشت آنرا مثل کباب جوجه قطعه قطعه می نمائیم و در آب لیمو و روغن زیتون و پیاز میخوابانیم ، بعد قطعات آنرا بطوریکه سینه ها و رانها جدا باشند به سیخ می کشیم ابتدا رانها را روی آتش کمی برشته میکنیم ، بعد سینه ها را روی آتش میگذاریم و با حرارت ملایم آنها را برشته می سازیم و سیخ ها را مرتب پشت و رو می کنیم و از سس روغن زیتون و آب لیمو(آبلیمو را با نمک و فلفل مخلوط کنید) مرتبا روی قطعات کبک میدهیم تا هردو طرف آنها خوب کباب شود ، بدون اینکه مغز آن خشک گردد. از جعفری و کرفس برای تزیین استفاده می کنیم.

کباب کبک درسته

مواد لازم:

گوشت کبک : ۴عدد
آب لیموترش : ۱فنجان
زعفران : ۱قاشق مربا خوری
روغن زیتون : ۱فنجان
کره : ۱۰۰گرم
فلفل : قدری
نمک : قدری

طرز تهیه:

موهای ریز کبک را روی آتش می‌سوزانیم، بعد آن را به‌دقت تمیز می‌کنیم و می‌شوئیم و خشک می‌کنیم، بعد زعفران را در کمی آب جوش حل می‌کنیم. و کمی از زعفران را با روغن زیتون و نمک و فلفل مخلوط می‌نمائیم و کبک‌ها را یک شب در این مایه می‌خوابانیم بعد درسته سیخ می‌کشیم و در فر و یا روی آتش کباب می‌کنیم (حرارت فر ۴۵۰ درجه باید باشد) سیخ‌ها را در سینی فر می‌چینیم و سینی را روی پنجره وسط فر قرار می‌دهیم و یک‌ساعت تا یک‌ساعت و نیم می‌گذاریم در فر بماند، در این فاصله کره را آب می‌کنیم و با کمی زعفران و آب لیمو مخلوط می‌نمائیم و گاهی از این سس روی کبک‌ها می‌دهیم و سیخ‌ها را پشت و رو می‌کنیم تا کبک‌ها کاملاً برشته و طلائی شود و در صورتی‌که روی آتش را کباب کنیم باید آتش یکنواخت و ملایم باشد و مرتب روی آنها را از سس کره و زعفران داد و سیخ‌ها را پشت ورو کرد تا مغر آنها کاملاً بپزد و روی آنها برشته شود و بعد در دیس تزئین می‌کنیم.

 

 

 

آمار بازدید کنندگان

امروز
دیروز
این ماه
مجموع
120
196
6482
353734

آیپی شما » 34.204.36.101
Server Time: 2019-06-26 10:46:35